fredag den 22. april 2011

Lækre og sunde hovedretter

Spaghetti og kødsovs.


Ingredienser:
500 gr. hakket oksekød
2 terning oksebouillon
1½ tsk. karry
½ dl. mælk
En kop meljævning
300 gr. pastaskruer / spaghetti
evt. lidt ketchup og brun sovsekulør
salt & peber

1) Kog noget vand til spaghettiet og put lidt salt ned til spaghetti vandet. Når det koger putter du spaghettigerne i.
2) Steg kødet i en gryde. Når det ikke er råt mere tilsætter du vand så det lige dækker overfladen.
3) Tilsæt bouillon terning, karry, ketchup salt og peber i sovsen.
4) Put meljævningen og mælk i når sovsen koger.


Fiskefrikadeller med røget laks og råstegte kartofler
 
Ingredienser:                                                                                   
400g grov hakket fiskefars
1 kold moset kartoffel
ca. 1 spsk sammenpisket æggehvide
75g røget lakse rester i små tern
3 spsk hakket citronmelisse
Salt og Peber
1 knsp cayennepeber
30g AMA Flydende Original

Råstegte kartofler:
4 velskrubbede store bagekartofler i både
3 spsk AMA Flydende Original
1 dl hakket citronmelisse
Salt og Peber


1) Begynd med kartoflerne. Læg dem i et ovnfast fad og bland dem med AMA Flydende Original, citronmelisse, salt og peber.
2) Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til kartoflerne er møre.
3) Bland fiskefarsen med moset kartoffel og så meget æggehvide den kan tage, uden at farsen bliver tynd.
4) Tilsæt laks, citronmelisse og krydderier.
5) Brun AMA Flydende Original let på panden og steg frikadellerne gyldne ca. 7 min. på hver side.




Lammekrebinetter med marinerede grønsager
 
Ingredienser:
500g hakket lammekød
1 tsk salt
1 knsp peber
1 spsk maizenamel
2 spsk yoghurt naturel
40g AMA Flydende Original
1 spsk hakket rosmarin

Marinerede grønsager:
3 dl vand
5 spsk citronsaft
15g AMA Flydende Original
Salt og peber
2 tsk dijon sennep
1 tsk sukker
600g små kogte kartofler
300g gulerødder i tynde, skrå skiver
1 bdt forårsløg i 1cm stykker (gem toppen til drys)

1) Bland lammekød med salt og peber.
2) Ælt maizenamel, yoghurt og rosmarin i og form farsen til 4-6 kugler. Flad dem lidt ud og hak dem lidt på kryds og tværs på overfladen.
3) Til de marinerede grønsager koges vand, citronsaft, AMA Flydende Original, salt, peber, sennep og sukker i 1 min.
4) Tilsæt kartofler, gulerødder og forårsløg og kog blandingen i ca. 10 min. til den er let jævnet.
5) Brun krebinetterne på begge sider i AMA Flydende Original og steg dem 5-6 min. på hver side.
6) Kom grønsagerne i en skål og drys med finthakket top fra forårsløg


Pasta med grøntsager
 
Ingredienser:
300-400g båndpasta el. spaghetti
Letsaltet vand
1 dl creme fraiche 18%
3 spsk revet parmesan ost
2-3 spsk vand
1 spsk klippet purløg

Til grøntsager:
1 mellemstor courgette
1-2 rød peberfrugter
100-200g majskerner
25g AMA Flydende Original
Salt
1) Flæk courgetten på langs og skær den i skiver på tværs.
2) Rens peberfrugt og skær i 1 cm tern.
3) Brun AMA Flydende Original på en pande tilsæt peberfrugt og courgette og rist det ved høj varme under omrøring. Når grøntsagerne begynder at tage farve tilsættes majs. Forsæt stegning et par min. og smag til med salt og peber.
4) Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dryp af og kom den tilbage i gryden.
5) Pisk creme fraiche, parmesan og vand sammen i en skål og rør blandingen i pastaen.
6) Sæt gryden tilbage på varmen og lad blandingen smelte ud i pastaen.
7) Tilsæt de ristede grøntsager og rør rundt. Hæld retten i en skål og pynt med purløg. Server med gulerodsbrud (se opskrift).

Tips: Retten kan serveres med 150g røget skinke eller kalkun eller en rest kogt fisk.
 


Chili con carne
Ingredienser:
 
300 g tørrede brune bønner
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 stor grøn peber
4 spsk olie
500 g hakket oksekød
2 tørrede chilipeber
850 g flåde tomater
1 laurbærblad
½ tsk tørret oregano
Salt og peber
Cayennepeber
Tabascosauce
 
Fremgangsmåde:
 
Lad bønnerne stå i blød i rigeligt vand 8 - 12 timer og kog dem i ca. 1 time i udblødningsvandet. Tilsæt en smule salt.
 
Løg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugterne skæres i små stykker.
 
Olien varmes i en gryde. Løg og hvidløg gennemsteges, så tilsættes peberfrugten, det hakkede kød og brunes let under omrøring i 5 min, hvorefter der skrues ned for varmen.
 
De tørrede chilifrugter skæres i små stykker og tilsættes sammen med de flåde tomater, laurbærblad og oregano.
 
Læg låg på gryden og lad retten simre 25 - 30 min ved svag varme.
 
Når bønnerne er færdige kommes de i kødsaucen.
 
Retten smages til med salt, peber, cayennepeber og tabascosauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar